loader
Foto

De Ziua Națională: despre patriotism la "Rialiti Șoc"

Mai avem a stăzi vreo tresărire atunci când auzim imnul ţării noastre? Suntem noi ceea ce strămoşii noştri au crezut că vom fi? Mai suntem patrioţi?

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția de duminică, 1 decembrie, este disponibilă pe TVR+

Ziua de 1 decembrie a fost poate cea mai importantă zi din an pentru românii care trăiau în 1918. A continuat să fie o dată importantă în calendar şi în anii următori.

În timp însă puţini au fost cei care mai cunoşteau importanţa acelei zile şi mulţi, probabil, nu mai ştiau că la data de 1 decembrie 1918 Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României.

Astăzi mai avem vreo tresărire atunci când auzim imnul ţării noastre? Suntem noi ceea ce strămoşii noştri au crezut că vom fi? Mai suntem patrioţi?

Toate acestea sunt întrebări la care, probabil, răspunsul se găseşte în interiorul fiecăruia dintre noi. Dacă însă nu aveţi un răspuns, atunci nu pierdeţi o nouă ediţie a emisiunii RIALITI ŞOC !

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara sâmbătă 30.11 la ora 19.00 (cu reluare duminică 1.12 la ora 10.00) iar pe TVR3 duminică 1.12 la ora 12.30 (cu reluare sâmbătă 7.12 la ora 23.00).


15:30 Minorităţi în limba italiană

16:00 Forum economic

- direct
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara