loader
Foto

De Ziua Națională: despre patriotism la "Rialiti Șoc"

Mai avem a stăzi vreo tresărire atunci când auzim imnul ţării noastre? Suntem noi ceea ce strămoşii noştri au crezut că vom fi? Mai suntem patrioţi?

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția de duminică, 1 decembrie, este disponibilă pe TVR+

Ziua de 1 decembrie a fost poate cea mai importantă zi din an pentru românii care trăiau în 1918. A continuat să fie o dată importantă în calendar şi în anii următori.

În timp însă puţini au fost cei care mai cunoşteau importanţa acelei zile şi mulţi, probabil, nu mai ştiau că la data de 1 decembrie 1918 Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României.

Astăzi mai avem vreo tresărire atunci când auzim imnul ţării noastre? Suntem noi ceea ce strămoşii noştri au crezut că vom fi? Mai suntem patrioţi?

Toate acestea sunt întrebări la care, probabil, răspunsul se găseşte în interiorul fiecăruia dintre noi. Dacă însă nu aveţi un răspuns, atunci nu pierdeţi o nouă ediţie a emisiunii RIALITI ŞOC !

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara sâmbătă 30.11 la ora 19.00 (cu reluare duminică 1.12 la ora 10.00) iar pe TVR3 duminică 1.12 la ora 12.30 (cu reluare sâmbătă 7.12 la ora 23.00).


10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara