loader
Foto

Galerie foto

Despre teatru sau „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”

„Compagnie 28” a fost creată în 2010 de doi tineri pasionaţi de acestă artă: românul Eugen Jebeleanu şi francezul Yann Verburgh.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Compania teatrală îşi propunea să iniţieze o colaborare între creatorii de teatru români şi francezi şi prin intermediul teatrului non verbal.

Povestim astăzi la „Ora regiunii”, la cinci ani de la înfiinţarea companiei, cu cei doi creatori ai „Compagnie 28”, Eugen Jebeleanu şi Yann Verburgh, despre proiectele pe care le-au dus la bun sfârşit, atât în România , cât şi în Franţa, dar mai ales despre proiectele lor viitoare.

Teatrul Merlin din Timişoara pregăteşte pentru stagiunea 2015-2016 un spectacol de excepţie: „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, după Petre Ispirescu. De montarea acestui spectacol de mare ţinută estetică, după unul dintre cele mai complexe basme din literatura română, se ocupă regizorul Toma Hogea.

Spectacolul, care va avea avanpremiera în 2 august, este unul atât cu actori, cât şi cu păpuşi şi se adresează publicului de vârstă gimnazială.

Despre spectacol şi despre montare vom discuta cu regizorul Toma Hogea şi cu directorul Teatrului Merlin, actorul Laurenţiu Pleşa.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 27.07.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 28.07.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

16:00 Caravana TVR 3

17:30 Selfie

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara