loader
Foto

Galerie foto

Despre TVR Timişoara

TVR Timişoara emite din 17 octombrie 1994 şi acoperă partea de vest a ţării (judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara), precum şi comunităţile româneşti situate în  Voivodina (Serbia) şi zona de SE a Ungariei.  

 

TVR Timişoara emite zilnic pe canalul regional, între orele 17.00-22.00, cu reluarea programului dimineaţa, între orele 07.00-13.00. De asemenea, realizează emisiuni pentru canalul naţional TVR 3, dar şi pentru celelalte canale naţionale.

Realizăm două jurnale de ştiri, zilnic, inclusiv în week-end, două talk-show-uri, magazin cultural, respectiv magazin de actualitate. În programul nostru se regăsescreportajele regiunii, emisiuni de folclor şi tradiţii, şi nu în ultimul rând, emisiunile pentru minorităţi, în limbile maghiară, germană, sârbă, bulgară, romă, slovacă, croată, ucraineană.

TVR Timişoara transmite în direct pentru canalele naţionale TVR 2 şi TVR 3 cele mai importante competiţii sportive din zonă, turnee naţionale de tenis, baschet, liga naţională de rugby.

Producţii realizate de timişoreni, de-a lungul anilor, au fost premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale de televiziune. În palmaresul studioului figurează peste 130 de premii.

TVR Timişoara participă activ la viața comunității regionale în calitate de partener exclusiv al celor mai importante evenimente culturale şi sportive  din regiune. Exemple din 2013 ar fi: Zilele Devei, Festivalul de muzică de la Sebiş, jud. Arad, Ziua Europei la Timişoara, Crosul olimpic, Concert pe Bega,etc.

De asemenea, TVR Timişoara este iniţiator şi organizator al unor evenimente cum ar fi: concertul „Lumina…în muzică şi imagini”, împreună cu Filarmonica Banatul din Timişoara, Festivalul de Jazz, în parteneriat cu Primăria Timişoara, Festivalul de folclor „Mariana Drăghicescu”, care are loc anual, în localitatea natală a regretatei interprete din jud. Caraş-Severin, Televiziunea Liceenilor, în colaborare cu Liceul Grigore Moisil din Timişoara.

În plan internațional, TVR Timişoara este membru activ al Circom Regional și a derulat sistematic colaborări bilaterale cu televiziunile publice regionale din Novi Sad (Serbia), Szeged (Ungaria) și Ujgorod (Ucraina). În prezent cel mai activ parteneriat este cel cu Televiziunea publică RTV Voivodina din Novi Sad care presupune schimburi zilnice de ştiri, transmisia reciprocă de reportaje şi emisiuni pentru minorităţi.

În 2011, TVR Timişoara a fost gazda celei de-a 29-a ediţii a Conferinţei CIRCOM Regional - cea mai importantă întâlnire anuală a Asociaţiei Televiziunilor Regionale din Europa şi totodată a organizat seminarul cu tema Exprimarea minorităţilor în audiovizual.

În noiembrie 2013, TVR Timişoara va fi gazda Conferinţei anuale a Uniunii Internaţionale a Radiourilor şi Televiziunilor (URTI).

19:30 Piper pe limbă
20:30 Teatru TV
 
In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

publicat: vineri, 31 martie 2023

Joi, ora 20.30, la TVR Timișoara a fost difuzată o ediție "In Memoriam Tiberiu Ceia"    

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Rețeta de scrob de post | VIDEO

publicat: joi, 30 martie 2023

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

Forum economic: Mașina second hand vs una nouă | VIDEO

Prea sărac pentru ceva ieftin. Se aplică, în România, pe piața auto.  Depinde însă de multe argumente, oferite în emisiunea "Forum Economic", la ...