loader
Foto

Din Țara Făgetului în Țara Gugulanilor | VIDEO

Banatul, în toată măreția și splendoarea sa, oferă nenumărate motive pentru a-l vizita. Are natură, are atâtea povești și oameni faini. Și are o istorie culturală bogată, parte din istoria universală. Filmarile au fost realizate in 2008.

 

Diana Bogea
Drumuri aproape

Așa încât un tur cultural al Banatului pe “Drumuri aproape”, alături de oameni de cultură și experți în diverse domenii, este o opțiune demnă de luat în seamă, pentru un călător care se respectă. Cu plecare din Timișoara, harta arată astăzi cam așa.



Mai întâi o oprire în Țara Făgetului, pe care lesne am putea-o supranumi “țara bisericilor de lemn”, din păcate încă mult prea puțin cunoscute, dar atât de valoroase și încărcate de spiritualitate. Mai departe mergem la Jupa. De fapt Tibiscum, odinioară, acum aproape 2000 de ani, importantă așezare construită de romani, de veghe la granițele vastului imperiu.  Finalul călătoriei ne găsește tot pe un teritoriu cu istorie militară, la Caransebeș. Într-o altă epocă și-ntr-un alt imperiu. Aici descoperim povestea Regimentului 13 Grăniceri.

 

 

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Istorii ascunse

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara