loader
Foto

Galerie foto

DIPLOMATIC ART – al 5-lea eveniment, la Timişoara

DIPLOMATIC ART este un eveniment cultural inedit care îşi propune evidenţierea şi promovarea artiştilor vizuali născuţi sau având cetăţenia ţărilor care au consulate onorifice ori generale la Timişoara.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Proiectul-pilot are în agendă opt evenimente, iar în data de 13 noiembrie, la Galeria Helios, vom fi părtaşi la cel de-al cincilea. Se vor reuni, pe simeze, plasticieni din Austria, Cehia, Suedia, Spania, Olanda, Coreea de Sus, Estonia, Peru, Tunisia, Serbia şi Macedonia.

Alături, în direct, ne va fi consulul onorific al Macedoniei la Timişoara, Radu Mihăescu, însoţit de către iniţiatorul proiectului, vicepreşedintele UAPT, Ciprian Chirileanu.

Iniţiator al concertelor din Peştera Româneşti, doctorul Constantin Lupu a făcut iubitorilor muzicii şi peşterilor, deopotrivă, un alt cadou: volumul intitulat “Speologie şi muzică în Peştera Româneşti”.

După 30 de ani de când, în peşteră, răsună acorduri ale muzicii clasice, autorul a considerat potrivit să-şi aştearnă între pagini de carte simţămintele care l-au mânat înspre punerea în practică a motto-ului: “dacă aveţi un vis frumos, daţi-i o şansă de-a deveni realitate” (Richard Devos). Ascultăm şi noi, pe scurt, în direct, povestea unei pasiuni care, asezonată cu ambiţie a devenit viabilă.

Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara a lansat, de curând, proiectul unei întreprinderi sociale de tip „unitate protejată”: „Pentru Voi Advertising”. Se va construi la Săcălaz, în judeţul Timiş, iar implicate vor fi treisprezece persoane dintre care nouă provin din grupuri vulnerabile (persoane cu dizabilităţi intelectuale sau cu risc de marginalizare socială).

Detalii primim dinspre preşedintele Fundaţiei pentru Voi, doamna Laila Onu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, marți 11.11.2014 la ora 20.00 cu reluare miercuri 12.11.2014 la ora 11.30.

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara