loader
Foto

Doctoratul în actualitate

După 1989, în România au fost acordate peste 33 de mii de titluri doctorale.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Doi profesori de la Universitatea de Vest din Timişoara au făcut parte din grupul de lucru care a pus la punct proiectul de hotărâre privind codul studiilor de doctorat.

În opinia lor, actul normativ oferă coerenţă sistemului şi separă competenţele între universităţi şi Ministerul Educaţiei. Totodata, aduce un plus de autonomie, dar şi responsabilitate pentru instituţiile de învăţământ superior din România.

Ce se mai întâmplă cu mult râvnitul titlu de doctor? Ce înseamnă modificările legislative aflate acum în dezbatere publică? Cât de originale sunt lucrările de doctorat elaborate în penitenciare?

Sunt câteva din întrebările la care încercăm să răspundem în "Ediția de vest" de astăzi împreună cu invitații: prof. univ. dr. Otilia Hedeșan (Director Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat, UVT),  conf. univ. dr. Brînduşa Armanca (jurnalist) și prof. univ. dr. Lucian Bercea (Decan, Facultatea de Drept UVT).

Emisiunea "Ediţia de Vest" se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 22.02.2016, de la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 23.02.2016 la ora 00:30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara