loader
Foto

Doine şi cântece de voie bună cu îndrăgiţi interpreţi din Banat şi Ardeal

În prima parte a emisiunii marcăm Duminica Tomii.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În prima parte a emisiunii marcăm Duminica Tomii împreună cu interpreţii Stana Stepanescu, Stefan Constantin Moacă, Cornelia Căprariu Roman, Ciprian Roman, Maria Coman, Carmen Biruescu şi Adrian Stanca.

Paştele blajinilor sau Paştele morţilor ori Paştele Mic reprezintă amintirea tuturor celor care au plecat din lumea cu dor în cea fără de dor.

Credincioşii depun ofrande pe morminte, bocesc morţii, împart pomeni în cimitir. Se crede că de Paştele Blajinilor sufletele morţilor sunt libere şi pot gusta din mâncărurile pregătite special pentru ei şi date de pomană.

În cea de-a doua parte îi sărbătorim pe bănăţenii Nicu Novac şi Vasile Conea.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi 5.05.2016 de la ora 20.00, cu reluare vineri 6.05.2016 la ora 4.30, iar pe TVR Timișoara duminică 8.05.2016 de la ora 19.00, cu reluare luni 9.05.2016 de la ora 10.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara