loader
Foto

Dominic Samuel Fritz, neamţul pentru care Timişoara e „acasă”

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș.

 

Roxana Morun
Selfie

Dominic Samuel Fritz s-a născut în 1983 la Lörrach, Germania, într-o familie cu 8 copii. Activează de peste 10 ani în administrația publică germană, în domeniul diplomației și cooperării internaționale.

În prezent, lucrează ca șef de cabinet pentru fostul președinte al Germaniei, fostul director FMI și actualul înalt diplomat la ONU, Horst Köhler.

A studiat științe politice și administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), ca bursier al prestigioasei Fundații Academice Naționale Germane, la Sciences Po Paris (Franța) și a obținut în 2009 un masterat în studii de post-conflict la Universitatea din York (Anglia). Pe lângă limba lui maternă, germana, Dominic vorbește fluent româna, engleza și franceza.

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș. În 2006, la un stagiu în cadrul Fundației Pentru Voi din Timișoara, a înființat primul program de mentoring pentru adulți cu dizabilități intelectuale din România.

Combinând dragostea sa pentru Timișoara și oamenii ei cu pasiunea pentru muzică, Dominic a fondat „Timișoara Gospel Project” și Asociația Culturala TGP, al cărei președinte este din 2012.

Cu un leadership entuziast, perseverent și incluziv, a reușit în postura de dirijor să uneasca de-a lungul anilor, prin cântec, sute de timișoreni din toate straturile sociale. Concertele eclectice TGP au strâns donații de mii de euro pentru Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice din Timișoara.

În cadrul zecilor de concerte și în numeroase apariții în media locală, Dominic a vorbit despre Timișoara ca model de conviețuire a oamenilor diverși și despre necesitatea implicării fiecăruia pentru schimbare.

Pentru contribuţia sa la viaţa comunităţii a fost distins de către Primăria Municipiului Timişoara cu Diploma de Excelenţă în 2014. Lucrează la Berlin, dar din 2015 deține o a doua locuință în Timișoara.

Povestea lui de viaţă o aflaţi la SELFIE, duminică, 19 mai 2019, de la ora 8.30, la TVR 3.

(w882)

 

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara