loader
Foto

Dragobetele vine să sărute fetele ... şi în Banat!

La 24 februarie sărbătorim româneste DRAGOSTEA cu "Cântec şi Poveste" la TVR 3, de la ora 19:00.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Este ziua care marchează începutul primăverii, când întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia şi iubirea, iar Dragobetele (fiul Babei Dochia în credinţa populară) sărută fetele.

De dragoste, de Dragobete ... suntem la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara împreună cu dansatorii şi taraful ansamblului Doina Timişului dar şi cu tinerii interpreţi bănăţeni Georgiana Necşa, Alin Turculescu, Dana Gruescu şi Florin Boita, care ne aduc în dar cântece de dragoste.

Alături de suitele de jocuri bănăţene, coregraful Marius Ursu pune în scenă dansul oltenesc „Dragobetele”.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 23.02.2017 de la ora 19.00, cu reluare sâmbătă 25.02.2017 la ora 10.00, iar pe TVR Timișoara duminică 26.01.2017 de la ora 19.00, cu reluare luni 27.02.2017 de la ora 12.00. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara