loader
Foto

“Drumuri aproape" la Sasca Mountainbike Race

O nouă călătorie la Sasca, de data asta fără Cheile Nerei și Cascada Beușnița, dar cu o vizită la o căsuță din lut desprinsă parcă din povestea cu Hansel și Gretel, fără aventură și ture de rafting, dar cu adrenalină și concurs de mountainbike.

 

Diana Bogea
Drumuri aproape

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Săptămâna aceasta, „Drumurile aproape” ne conduc la Sasca, un loc deja foarte bine cunoscut călătorilor pentru Cheile Nerei, Lacul Dracului, Cascada Beușnița și câte și mai câte.

Din această vară, Sasca a devenit o destinație obligatorie și pe harta iubitorilor de mountainbike, pentru că acolo s-a organizat prima ediție a Sasca Mountainbike race, o competiție adresată amatorilor.

Traseul, întins pe câteva zeci de kilometri, prin împrejurimile Sascăi, a avut un grad mediu de dificultate și a fost parcurs de câteva sute de participanți, spre bucuria și uimirea organizatorilor.

Oricum, e un adevărat spectacol să vezi atâta lume dornică să participle la un concurs ce se află abia la prima ediție, deci e aproape necunoscut.

Drept e că organizatorii Emanuel Laeș, Daniel Kostyal, Cristian Dana, au muncit pe brânci pentru a pregăti un eveniment memorabil, care, dincolo de componenta sportivă, are și o latură caritabilă, anume strângeri de fonduri pentru Spitalul de Copii din Timișoara, prin proiectul “Ei au nevoie de ajutor” al fundației Kiwanis.

Pentru călătorul de pe “Drumuri aproape”, dar și pentru mulți dintre participanții la cursă, timpul liber rămas înainte sau după competiție a însemnat “savurarea” zonei și neapărat o vizită la Ileana Mavrodin.

O doamnă care s-a întors acasă, în România, din Canada, după ani de zile de muncă în biroul de arhitectură pe care îl deschisese acolo și care, printr-o întâmplare, a găsit Sasca drept cadrul perfect pentru căsuța de pământ pe care visa de multă vreme să și-o construiască.

Emisiunea “Drumuri aproape" se difuzează pe TVR Timișoara duminică, 9.11.2014, la ora 20:30, iar pe TVR3 - duminică 16.11, la ora 18:00.

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara