loader
Foto

"Ediția de Vest": miting împotriva defrișărilor și problemele cardului de sănătate

NU tăierilor de arbori. Stop tăierilor ilegale de lemn! Este mesajul principal al protestului care a avut loc sâmbătă la Timişoara.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Aproape o sută de persoane s-au strâns pe platoul din Piaţa Traian pentru a trage un semnal de alarmă şi pentru a cere autorităţilor să ia măsurile necesare pentru oprirea defrişărilor ilegale.

Zeci de iubitori de natură au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirile şi solicitările. Înarmaţi cu mesaje, oamenii au venit hotărâţi să atragă atenţia autorităţilor.

Printre revendicările protestatarilor se numară stoparea tăierilor ilegale, menţinerea şi îmbunătăţirea implementării programului „Radarul Pădurilor”, protecția pădurilor virgine, cvasivirgine și a parcurilor naţionale, deblocarea dosarelor de corupţie din domeniul forestier şi plăţi compensatorii pentru proprietarii de păduri cu rol de protecţie sau incluse în arii protejate ori situri Natura 2000.

Invitați în studio sunt: Arisotel Vişoiu (inspector şef ITRSV Timiş), Bogdan Bocşa (organizator proteste) și Felicia Costin (protestatar).

În cea de a doua parte a emisiunii evaluăm prima săptămână a cardului de sănătate. Introducerea acestuia în România a debutat cu probleme, servere blocate, cozi şi nervi întinşi la maxim.

La finalul săptămânii trecute, personalul din sănăte se gândea cu groaza la cozile cărora vor trebui să le facă faţă odată cu intrarea în vigoare a cardului de sănătate. De luni, temerile lor s-au adeverit. Pacienţii au dat năvală să îşi activeze cardurile, sistemul informatic a dat rateuri, iar nervii au fost intinşi la maxi.

Invitate în studio sunt: Andreea Fejer –farmacist și Elisabeta Spătaru – medic de familie.

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 11.05.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 12.05.2015 la ora 00:30.

 

15:30 Minorităţi

16:00 Cântecul de acasă

- direct
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara