loader
Foto

"Ediția de Vest": Noi pentru cine votăm?

La "Ediţia de vest", de luni 26 mai, am vorbit despre alegerile europarlamentare, despre absenteism şi interes pentru vot, despre problemele Europei şi despre problemele oamenilor obişnuiţi, care locuiesc în Europa, care de fapt sunt Europa.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

România este parte din Uniunea Europeană. Suntem cetăţeni europeni şi avem drepturi. Şi foarte multe obligaţii.

Duminică, 25 mai 2014, europenii au fost chemaţi la urne să îşi desemneze reprezentanţii la Bruxelless.

Luni, 26 mai 2014, ştim deja câţi dintre români şi mai ales, câţi dintre românii din vestul ţării, s-au prezentat la urne şi cine sunt cei care ne reprezintă în Europa.

Sunt interesele românilor comune cu cele ale altor europeni? Înţelegem ce înseamnă să fim parte din Europa? Care este rolul nostru şi ce aşteptări concrete ar trebui să avem?

Invitații ediției au fost Melania Cincea (jurnalist Timpolis), Radu Nicosevici (preşedintele Academiei de Advocacy) și Conf. dr. Bogdan Nadolu (Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Universitaea de Vest Timişoara).

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 26.05.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 27.05.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

15:30 Minorităţi în limba maghiară

16:00 Forum economic

- direct
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara