Educație incluzivă, călătorii culturale și proiecte muzicale la "Ora Regiunii"
miercuri, 20 noiembrie 2013
La "Ora Regiunii" discutăm săptămâna aceasta despre educația incluzivă. Apoi călătorim pe mare prin pictură iar la final aflăm despre un nou proiect muzical: "Cobzality".

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Dumitru Ciumăgeanu " organizează a doua ediţie a Simpozionului Naţional " Societatea românească, societate incluzivă!", în 22 noiembrie 2013, de la ora 10, la sala Adam Muller Gutenbrunn.

Participă profesori universitari de prestigiu, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. În cadrul simpozionului se dezbat problemele copiilor cu cerinţe educative speciale.

Invitate pentru această temă sunt Nadia Baloteanu (director) și Diana Kiss (profesor educator) la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Dumitru Ciumăgeanu".

Joi 20 noiembrie , la Galeria Teresia a Muzeului Banatului a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Din Bretagne în Galicia” - Carnet de bord al unui arhitect devenit marinar. Picturile poartă semnătura timişoreanului Florin Draghici. Despre călătoria sa pe mare, dar şi despre cum au luat naştere lucrările, discutăm la „Ora regiunii”.

“Cobzality” este un proiect world music. Folclorul românesc autentic, datinile şi tradițiile sunt motorul principal al acestui proiect. La acestea se alătură o vastă gamă de instrumente de percuţie, trompetă, caval, nai şi sunete de sintetizator.

Vocile şi liniile melodice sunt înregistrări vechi, unele dintre ele depăşind jumătate de secol. Acest lucru este foarte important pentru că se apropie foarte mult de esenţa folclorului românesc. Discutăm pe acest subiect cu Robert Magheti - muzician ( percuţionist).

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 21.11 la ora 20.30 (cu reluare vineri 22.11 la ora 11.30).

 


 • 21:56
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte