loader
Foto

Educație incluzivă, călătorii culturale și proiecte muzicale la "Ora Regiunii"

La "Ora Regiunii" discutăm săptămâna aceasta despre educația incluzivă. Apoi călătorim pe mare prin pictură iar la final aflăm despre un nou proiect muzical: "Cobzality".

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Dumitru Ciumăgeanu " organizează a doua ediţie a Simpozionului Naţional " Societatea românească, societate incluzivă!", în 22 noiembrie 2013, de la ora 10, la sala Adam Muller Gutenbrunn.

Participă profesori universitari de prestigiu, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. În cadrul simpozionului se dezbat problemele copiilor cu cerinţe educative speciale.

Invitate pentru această temă sunt Nadia Baloteanu (director) și Diana Kiss (profesor educator) la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Dumitru Ciumăgeanu".

Joi 20 noiembrie , la Galeria Teresia a Muzeului Banatului a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Din Bretagne în Galicia” - Carnet de bord al unui arhitect devenit marinar. Picturile poartă semnătura timişoreanului Florin Draghici. Despre călătoria sa pe mare, dar şi despre cum au luat naştere lucrările, discutăm la „Ora regiunii”.

“Cobzality” este un proiect world music. Folclorul românesc autentic, datinile şi tradițiile sunt motorul principal al acestui proiect. La acestea se alătură o vastă gamă de instrumente de percuţie, trompetă, caval, nai şi sunete de sintetizator.

Vocile şi liniile melodice sunt înregistrări vechi, unele dintre ele depăşind jumătate de secol. Acest lucru este foarte important pentru că se apropie foarte mult de esenţa folclorului românesc. Discutăm pe acest subiect cu Robert Magheti - muzician ( percuţionist).

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara joi 21.11 la ora 20.30 (cu reluare vineri 22.11 la ora 11.30).

 

23:30 Arhiva TVR Timișoara

0:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara