loader
Foto

Galerie foto

"Europa 360": reportajele produse de TVR Timișoara în al doilea sezon al proiectului

În această săptămână vă invităm să vizionați o ediție specială a emisiunii “Europa 360”, care include reportajele produse de TVR Timișoara în al doilea sezon al proiectului de Cetățenie Europeană.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Întârzierile în construcția autostrăzilor din România se datorează corupției, bănuite dar încă nedovedite, birocrației sau pur și simplu unui management defectuos. Consecințele sunt dintre cele mai grave: de la întârzieri în livrările de marfă, la costuri suplimentare ale transportatorilor și până la cea mai mare rată de accidente rutiere din Europa.

Faptul că România este membru al Uniunii Europene îl știu și cetațenii din cătunele din Valea Cernei, unul din cele mai izolate locuri din Europa. Chiar dacă le lipsesc cele mai elementare utilități, comunitatea s-a organizat iar oamenii au votat în mai 2014 în alegerile europarlamentare.

Studenții basarabeni din Timișoara au participat în număr mare la votul pentru parlamentul Republicii Moldova. Ei spun că Basarabia e Romania, încearcă să se integreze în societatea românească și cred în destinul european al Moldovei.

Tinerii din România se înghesuiau până recent să facă studii superioare dar la absolvire nu își găseau de lucru. Treptat, din ce în ce mai mulți se îndreaptă către învățământul profesional, unde învață o meserie căutată pe piața muncii. Elevii sunt mai pregătiți pentru viață, au un loc de muncă și au o nouă mentalitate.

Morile de apă de la Rudăria fac parte de sute de ani din sufletul comunității din țara Almăjului și au fost incluse în patrimoniul UNESCO. Dar o viitură care nu apare decât o dată la o sută de ani a distrus în septembrie 2014 o parte din mori și le-a scos din funcțiune pe celelalte. Localnicii s-au pus imediat pe treabă, fără să mai aștepte ajutor.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

(w235)

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 14.12.2014, la ora 19.30 iar pe TVR Timișoara duminică 14.12.2014 și 21.12.2014 de la ora 21:00, cu reluare luni 15.12.2014 și 22.12.2014 de la ora 12:30.

 

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara