loader
Foto

"Europa 360": teme ale actualității europene la TVR Timișoara

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Italia, Croația și Polonia. Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

 

Europa 360°

Vasile Stoica are nevoie de cărucior pentru a se deplasa. Dar asta nu l-a împiedicat să facă un tur al lumii prin forțe proprii și să intre în Cartea Recordurilor. Acasă, la Lugoj, e un lider al luptei zilnice a persoanelor cu handicap pentru dreptul la o viața normală.

Napoli este orașul din Italia în care crima organizată încă e stăpână pe străzi. Genny are 12 ani iar pentru mama lui, Anna, cea mai mare teamă este că băiatul ar putea să ajungă pe mâinile mafiei sau, și mai rău, să ajungă în mijlocul vreunui atac armat care să îi pună viața în pericol.

Societatea croată este încă una tradițională. Diferențele de sex sunt resimțite din ce în ce mai puțin dar stereotipiile încă există. Este și cazul profesiilor ce sunt considerate tipic masculine sau feminine. Pentru cei care doresc să depășească astfel de demarcații nu este întotdeauna ușor.

În Polonia există peste 200 de mii de tineri și copii ai căror părinți, unul sau amândoi, sunt plecați la muncă într-o altă țară. Libera circulație în Uniunea Europeană este o șansă pentru familii să aibă o viață mai bună dar are consecințe uneori dureroase în dezvoltarea tinerilor.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 19.10.2014, la ora 19.30.

 


 

Această ediție a emisiunii “Europa 360” a fost difuzată în premieră pe TVR Timişoara sâmbătă 07.06.2014, la ora 19.30, cu reluare duminică 08.06.2014 la ora 10.30.

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Cult@art

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara