loader
Foto

Galerie foto

Europa împotriva corupției, birocrației și lipsei de transparență

Corupția, birocrația și lipsa de transparență în folosirea banului public există în toate țările Uniunii Europene. Eliminarea acestora este un deziderat care nu poate fi atins fără implicarea cetățenilor.

 

Europa 360°

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii au fost produse de TVR Timisoara și televiziunile publice din Croația și Bulgaria.

Întreaga economie românească are de suferit din cauza întârzierilor în construcția de autostrăzi. De asemenea siguranța în trafic este precară, România fiind pe primele locuri la numărul de accidente de circulație cu victime omenești. Din cauza corupției, birocrației și proastei planificări, participanții la trafic au ajuns la exasperare.

În Croația birocrația întârzie adoptarea legislației cu privire la utilizarea cânepei ca plantă medicinală. Recent, un tânăr diagnosticat cu scleroză multiplă care a cultivat cânepă pentru a-și produce singur ulei în scop terapeutic a fost arestat. Societatea reacționează și face presiuni pentru unificarea legislației cu cea din alte țări ale UE.

Există situații în care copii abuzați fizic sau emoțional trebuie să vină în tribunal pentru declarații. În Bulgaria se ajunge la noi traume pentru că acești copii stau față în față chiar cu agresorul. Toată lumea este de acord ca se impun schimbări în legislație dar procesul este foarte întârziat din cauza birocrației.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European. (w235)

Emisiunea “Europa 360” este difuzată duminică 8.02.2015 de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD (cu reluare pe TVR2 luni 9.02.2015 de la ora 4:30) iar pe TVR Timișoara duminică 8.02.2015 de la ora 21:00 (cu reluare luni 9.02.2015 de la ora 12:30).

 

0:30 Monocrom (R)

(Reluare)

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara