loader
Foto

Galerie foto

Europa pariază pe energia regenerabilă

Alături de găsirea de soluții de dezvoltare prietenoase cu mediul, se încearcă în acest fel limitarea poluării, reducerea efectului de seră și încetinirea încălzirii globale.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timisoara și televiziunile publice din Polonia, Bulgaria și Italia.

În România goana după valorificarea energiei regenerabile este justificată prin cele mai diferite argumente dar se ajunge adesea la efecte negative, la distrugeri ireparabile ale ariilor protejate. Comunitatea din Valea Amăjului s-a ridicat recent împotriva unui proiect de microhidrocentrală care amenința biodiversitatea și unicitatea râului Nera.

Investițiile în centrale eoliene au explodat în Polonia. Ca și în România, investigațiile oficiale constată că procesul de înființare a fermelor eoliene a fost de multe ori efectuat în condiții de conflict de interese, prin lipsă de transparență și afectat de acte de corupție. Iar societatea civilă poloneză nu este lipsită de reacție.

Plovdiv va fi Capitală Europeană a Culturii în 2019. Competiția cu celelalte orașe din Bulgaria a fost câștigată atât datorită calității proiectului cultural cât și prin realizarea unui plan de îmbunătățire a calității vieții. Sistemul de piste de biciclete își propune să faciliteze mobilitatea în oraș, să reducă poluarea și să îi îmbie pe cetățeni la mișcare.

În Italia, cercetarea științifică ar putea aduce soluții pentru o mai bună calitate a mediului. Un proiect de milioane de euro finanțat din fonduri europene își propune să dezvolte aplicații ale internetului în mediul submarin. Sunt implicați experți din mai multe țări și se așteaptă ca rezultatele cercetărilor să aibă impact în multe domenii.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- vineri 6.05.2016 de la ora 21:00 pe TVR Timișoara

- sâmbătă 7.05.2016 de la ora 12:00 pe TVR Timișoara

- duminică 8.05.2016 de la ora 11:30 pe TVR Iași

- duminică 8.05.2016 de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD

- marți 10.05.2016 de la ora 18:00 pe TVR HD

- vineri 13.05.2015 de la ora 1:00 pe TVR2

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)(w882)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara