loader
Foto

Galerie foto

Europa se luptă pentru siguranța locurilor de muncă

Acestea pot fi afectate atât de modificări ale piețelor cât și de evoluțiile induse de noile tehnologii. Doar o forță de muncă flexibilă poate să facă față acestor provocări.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Bulgaria, Portugalia și Croația.

Ascensiunea roboților va împinge inevitabil spre dispariție multe meserii și locuri de muncă. Nu este cazul în industriile creative, ci dimpotrivă: industria IT din România are deja probleme în a găsi personal calificat. La Timișoara copiii de astăzi codează viitorul si deja participă direct la procesele care definesc evoluţia tehnologiei.

Din 25 mai 2018 reguli noi de protecție a datelor personale sunt in vigoare în Uniunea Europeană. Și în Bulgaria se așteaptă ca aplicarea acestora să apere mai bine viața privată. Dar riscurile de securitate informatică acoperă un spectru mult mai larg iar gestionarea acestora rămâne o preocupare majoră a specialiștilor din domeniu.

Insulele Azore sunt parte a Portugaliei și se află în mijlocul Oceanului Atlantic. Pescuitul și turismul sunt ocupații tradiționale ale populației locale. În ultimii ani, pe lângă reglementările din ce în ce mai restrictive, pescarii constată și o scădere a cantității de pește capturat. Iar turismul nu poate compensa în totalitate aceste efecte.

O făbricuță de confecții din Croația se bucura de recunoaștere europeană în anii ‘80. Din păcate, tranziția a transformat mica întreprindere într-o posibilă pradă pentru rechinii imobiliari. Până când oamenii au reacționat: s-au organizat și au încercat să își apere locurile de muncă. Sprijinul comunității le-a dat încredere și puterea de a rezista.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- duminică 10.06.2018 de la ora 12:00 pe TVR3

- duminică 10.06.2018 de la ora 18:30 pe TVR Timișoara

- marți 12.06.2018 de la ora 13.30 pe TVR Moldova

- sâmbătă 16.06.2018 de la ora 11:00 pe TVR Timișoara

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Emisiunea poate fi vizionată și mai jos.


 

9:00 Cult@art (R)

(Reluare)

10:00 Minorități (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara