loader
Foto

Galerie foto

Europa 360: Eforturi pentru o integrare reală

Uniunea Europeană este locul unui nou început pentru tinerii din țările vecine dar și pentru refugiații din calea războaielor și sărăciei.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Integrarea lor este abordată în reportajele din această ediție a emisiunii, produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Polonia, Italia și Belgia.

Republica Moldova își caută de 25 de ani calea între fosta Uniune Sovietică și actuala Uniune Europeană. Aderarea României în 2007 la Uniunea Europeană a ajutat la integrarea tinerilor din Basarabia. Pentru ei direcția spre vest e clară și treptat reușesc să influențeze întreaga societate din Republica Moldova.

În estul Poloniei vin din ce în ce mai mulți tineri din Ucraina pentru a urma o școală din Uniunea Europeană. Localnicii mai în vârstă privesc cu reticență fenomenul pentru că în zonă au avut loc grave conflicte interetnice în timpul celui de-al doilea război mondial. Dar generația tânără este promotoarea împăcării dintre cele două națiuni.

Cartierul Tor Sapienza de la periferia Romei are 16000 de locuitori, din care mai puțin de jumătate sunt italieni. Locuitorii cartierului se simt abandonați de instituțiile publice, se plâng de lipsa serviciilor sociale și de lipsa siguranței. Pentru toate acestea dau vina pe imigranți iar recent s-a ajuns la adevărate scene de gherilă urbană.

O echipă belgiană de televiziune a ajuns în Grecia, a doua cea mai afectată țară de valul refugiaților după Italia. Insula Samos se află la doar câțiva kilometri de coasta Turciei iar zeci de sirieni și afgani încearcă zilnic să ajungă aici. În reportajul RTBF aflăm cum îi tratează autoritățile și ce se întâmplă cu ei odată ajunși pe insulă.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată:(w235)

- duminică 1.02.2015, de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD.

- duminică 1.02.2015 de la ora 21:00 pe TVR Timișoara.

- luni 2.02.2015 de la ora 4:30 pe TVR2

- luni 2.02.2015 de la ora 12:30 pe TVR Timișoara.

 

 

7:00 Baschet (R)

(Reluare)

9:00 Întâlniri esențiale (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara