loader
Foto

Expoziție la Muzeul Satului și teatru independent la Timișoara

La "Ora de Vară" am vorbit despre noutăţile de la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara şi de la teatrul independent ”Electric Theater”.

 

Roxana Morun
Ora de Vară

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cojoace, burdicuri, becheşe sau bunde, de sărbătoare, din Banatul de câmpie, sunt expuse la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, până la jumătatea lunii august.

Expoziţia intitulată „Cojocăritul în Banatul de câmpie” cuprinde piese de la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX, specifice zonelor etnografice: Timișoara, Deta – Ciacova, Buziaș, Lugoj şi Sânnicolaul Mare.

Muzeograful Marius Matei ne povestește despre meşterii pielari bănaţeni şi despre felul în care sunt lucrate aceste piese de vestimentaţie.

În urmă cu 9 luni la Timişoara lua fiinţă, datorita voinţei Andreei Hulughiuc, „Electric Theater”, un teatru independent. La inaugurare Andreea declara: ”Electric Theatre este gândit ca un spațiu de interacțiune între oameni. Este deopotrivă teatru de proiect, cu producții proprii, și teatru-gazdă pentru evenimente din toate domeniile artei. Vom organiza spectacole de teatru, concerte, recitaluri, expoziții, workshopuri, dezbateri, conferințe, toate astea într-un spațiu construit la cele mai înalte standarde”.

Cât este de greu, dar şi cât este de frumos să faci faţă tuturor provocărilor de pe piaţa culturală ne va spune chiar tânăra actriţă.

Timişorenii de la “Sontic” vor fi alaturi de noi pentru a ne prezenta câteva dintre piesele pe care le vom putea asculta pe primul lor album. Vom afla chiar de la ei cum a fost în vara aceasta la numeroasele evenimente muzicale la care au participat şi mai ales cum va suna albumul pe care îl vor lansa în acestă toamnă.

Emisiunea se difuzează în direct pe TVR Timișoara luni 4.08.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara miercuri 5.08.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). De asemenea este disponibilă online pe TVR+

14:30 Cult@art

15:30 Minorităţi

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara