loader
Foto

Familia și eliminarea discriminării de sex la "Europa 360"

Reportajele din această ediție a emisiunii  au ca temă familia și sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Franța, Slovenia și Belgia. Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Brădet este o localitate izolată din Munții Banatului care s-a depopulat după dezindustrializarea zonei. Un grup de voluntari italieni din Asociația Il Giocatollo s-a implicat în ajutorarea localnicilor rămași fără alternative. Urmăriți un reportaj TVR Timișoara premiat anul acesta la gala Circom Regional.

În Italia, Marinella Colombo a fost arestată de trei ori pentru răpirea propriilor copii. Sute de părinți divorțați de soții lor din Germania sunt confruntați cu situația de a pierde custodia copiilor. Părinții spun că aceasta este o discriminare care pune sub semnul întrebării aplicarea justiției în Uniunea Europeană.

Studiile arată că în Uniunea Europeană discriminarea cea mai răspândită este cea etnică, urmată de discriminarea bazată pe orientarea sexuală. Este o situație care se regăsește și în Slovenia, unde un sondaj recent relevă că cei mai nedoriți vecini sunt consumatorii de droguri urmați de homosexuali.

Circa 60% din prostituatele din Belgia au copii, indiferent de tipul de prostituție practicat: în stradă, în spatele unui geam sau într-un club... Situația familială poate fi foarte diferită iar reporterii televiziunii publice RTBF ne prezintă câteva din aceste familii.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 26.10.2014, la ora 19.30.

 

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara