loader
Foto

Festival Internaţional de Teatru la Reşiţa şi un premiu AFCN la Timişoara

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Scena ca o stradă” are loc, în luna februarie, la Reşiţa.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

În organizarea Teatrului de Vest, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a unor sponsori privaţi, evenimentul reprezintă un punct de atracţie important pentru actori, regizori şi public, deopotrivă.

Festivalul are loc între 15 şi 25 februarie şi debutează cu premiera spectacolului „Hipnotizatorul”, în regia lui Valeriu Andriuţă.

Detalii despre activitatea instituţiei reşiţene primim de la Nicolae Dumitru Vlădulescu, director şi Dan Mirea, director adjunct şi organizator al festivalului „Scena ca o stradă”.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Administrația Fondului Cultural Național a premiat cele mai remarcabile proiecte culturale ale ultimilor 10 ani, în cadrul festivității care a avut loc la Sala Studio a Teatrului de Comedie din București, vineri, 15 ianuarie 2016.

Printre premianții din Timișoara s-a numărat Fundația Interart Triade, care a primit „Premiul pentru Antreprenoriat Cultural”.

Distincția a fost acordată pentru PROGRAMUL EDITORIAL și pentru ansamblul de proiecte derulate de către fundație: SCULPTURA XXI, RESTITUIRI, JUVENTUS, GALERIA TRIADE.

Amănunte aflăm, în direct, dinspre preşedintele fundaţiei premiate, Sorina Jecza.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 21.01.2016 la ora 20.00, cu reluare vineri 22.01.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara