loader
Foto

Galerie foto

Festivalul de Film „Ceau, Cinema!” la Timișoara și Gottlob

A doua ediție a Festivalului de Film „Ceau, Cinema!” va avea loc în perioada 22 – 26 iulie la Timişoara şi Gottlob (prima localitate din mediul rural cu un cinematograf renovat şi digitalizat).

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Programul va fi întins pe mai multe zile şi va cuprinde şi o secţiune competiţională. Primele trei zile se vor desfășura la Timişoara, cu proiecţii de film în aer liber, la Grădina de Vară a Filarmonicii, la Casa Artelor şi la Ambasada.

Ca şi la prima ediţie, vor fi prezentate filme europene noi, cu succes la public, dar și filme de autor, documentare şi animaţii. Se vor organiza ateliere educative dedicate artei cinematografice şi întâlniri cu cineaşti.

Anul acesta, comuna Gottlob se va bucura de două zile de festival, cu proiecţii în cinematograful proaspăt renovat şi în aer liber, animând viaţa culturală a comunei şi a localităţilor învecinate.

Cu poveşti despre filme vin la „Ora regiunii” Betty Varga, de la Pelicula Culturală, şi Lucian Mircu, de la Marele Ecran, principalii organizatori ai evenimentului.

Orchestra de suflători a Colegiului Naţional de Artă « Ion Vidu » a luat natere odata cu înfiinţarea liceului, profitând de o poziţionare geografică privilegiată, în care ansamblurile de suflători/fanfarele, au făcut parte din tradiţia locului. Aceste influenţe au directă legatură cu marile comunitaţi şvăbesti care au trăit şi au perpetuat de-a lungul generaţiilor tradiţia germană/austriacă atât de bogată a ansamblurilor de suflători.

Din anul şcolar 2014 - 2015, orchestra este preluată de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, devenind astfel Orchestra de Timeret a Municipiului Timişoara, păstrându-şi componenţa iniţială, la care s-au adaugat studenti ai Facultatii de Muzica de la Universitatea de Vest, dar şi alţi tineri care sunt pasionaţi de muzică.

În perioada 23-26 iulie tinerii muzicieni din România vor pleca la Karlsruhe unde, sub genericul « Cometogether », va avea loc o întâlnire a orchestrelor din Krasnodar, Nottingham , Halle, Karlsruhe şi Timisoara, precum şi o serie de concerte susţinute de acestea.

Amănuntele le vom afla de la prof. Alina Cuibariu Jumuga, coordonatoarea orchestrei timişorene.

Trupa ELAN ne va fi alîturi şi ne va însoţi muzical pe tot parcursul emisiunii.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 20.07.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 21.07.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

12:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

13:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara