loader
Foto

Festivalul Fanfarelor de la Timişoara, ediţia a II-a

Delia Musunea, Florentin Iosif, Desanka Lalici solişti ai ansamblului Banatul din Timişoara au interpretat cântece bănăţene, maghiare şi sârbesti.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Fragmente din înregistrări vechi ale ansamblului Banatul păstrate în arhiva TVR ne prilejuiesc întâlnirea cu solişti vocali şi instrumentişti ai acestuia.

Punem în undă cântece româneşti, sârbeşti, maghiare şi germane, interpretate de Delia Musunea, Ana Hanţu, Florentin Iosif, Savka şi Desanka Lalici, Monika Baialici, Dragoslav Popov Geale si Ion Perescu.

Tabloul muzical este presărat cu dansuri din Banat.

În partea a doua vă dăm întâlnire cu muzica de fanfara în cadrul Festivalului Fanfarelor de la Timişoara.

Muzică populară, de promenadă, marşuri, polci, valsuri sunt interpretate de către fanfarele timişene din Recaş, Giroc, Jimbolia şi Timişoara, Răcăjdia şi Mercina din Caraş Severin şi fanfara din Coştei – Serbia.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 29.10.2015 de la ora 20.00, iar pe TVR Timișoara duminică 1.11.2015 de la ora 19.00.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara