loader
Foto

Festivalul Fanfarelor de la Timişoara, ediţia a II-a

Delia Musunea, Florentin Iosif, Desanka Lalici solişti ai ansamblului Banatul din Timişoara au interpretat cântece bănăţene, maghiare şi sârbesti.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Fragmente din înregistrări vechi ale ansamblului Banatul păstrate în arhiva TVR ne prilejuiesc întâlnirea cu solişti vocali şi instrumentişti ai acestuia.

Punem în undă cântece româneşti, sârbeşti, maghiare şi germane, interpretate de Delia Musunea, Ana Hanţu, Florentin Iosif, Savka şi Desanka Lalici, Monika Baialici, Dragoslav Popov Geale si Ion Perescu.

Tabloul muzical este presărat cu dansuri din Banat.

În partea a doua vă dăm întâlnire cu muzica de fanfara în cadrul Festivalului Fanfarelor de la Timişoara.

Muzică populară, de promenadă, marşuri, polci, valsuri sunt interpretate de către fanfarele timişene din Recaş, Giroc, Jimbolia şi Timişoara, Răcăjdia şi Mercina din Caraş Severin şi fanfara din Coştei – Serbia.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 29.10.2015 de la ora 20.00, iar pe TVR Timișoara duminică 1.11.2015 de la ora 19.00.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara