loader
Foto

Festivalul Naţional de Literatură „LitVest”, la Timişoara

Festivalul Naţional de Literatură, eveniment organizat de către Biblioteca Judeţeană Timiş, se desfăşoară la Timişoara, în perioada 24-26 septembrie.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Personalităţi etalon şi, deopotrivă, etalon într-ale evenimentelor culturale. Aceasta e propunerea şi dezideratul LitVest.

Sunt prezenţi, în festival, scriitori precum Nora iuga, Nicolae Breban, Liviu Antonesei, Ruxandra Cesereanu, Şerban Foarţă sau Robert Şerban. Nume consacrate, adică, în arealul literaturii contemporane, creatori de stil şi viziune. Cu amănunte ne este alături Tudor Creţu, manager al Bibliotecii Judeţene Timiş.

Galeria Pygmalion din Timişoara găzduieşte expoziţia intitulată „Mecanismele nedescoperite de Leonardo”, etnosculptură purtând semnătura arhitectului-artist vizual Mihai-Corneliu Donici.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Culturală Arte-Factum în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş. Despre cele 15 +1 etnosculpturi, dar şi despre conceptul în sine, stăm de vorbă, în direct, cu Mihai-Corneliu Donici.

În această seară, la Galeria Calpe, are loc vernisajul expoziţiei de grup denumită, aproape metaforic, „Grup 7”. Metaforic, fiindcă artiştii au în comun un anume orizont spiritual, creator şi autentic, dar mai puţin ...un nume.

Magicul 7 este alcătuit din Florentina Voichi, Mircea Roman, Flora Răducan, Constantin Răducan, Eusebiu Josan, Georgiana Manea Josan, Ştefan Pelmuş.

Curatoriatul este semnat de către criticul de artă Dana Sarmeş, iar în platou vor fi prezenţi cuplul Florentina Voichi – Mircea Roman, dimpreună cu managerul Galeriei Calpe, Călin Petcana.

Emisiunea se difuzează în direct pe TVR Timișoara și TVR3 marți 23.09.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara miercuri 24.09.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). De asemenea este disponibilă online pe TVR+.

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara