FeSTMar - Festivalul de literatură și arte „Sorin Titel”
luni, 08 iunie 2015
FeSTMar, Festivalul de literatură şi arte “Sorin Titel” Margina, va avea loc în 12 şi 13 septembrie 2015.

Acesta este un festival regional, dedicat scriitorului Sorin Titel, care se desfăşoară în zona Făget - Margina, locul de naştere al autorului şi spaţiu principal al literaturii titeliene. Anul 2015 marchează aniversarea a 80 de ani de la naşterea şi 30 de ani de la moartea scriitorului.

FeSTMar este deschis persoanelor, grupurilor de persoane sau organizaţiilor interesate de literatura şi arta Banatului, dar se adresează cu precădere copiilor şi mediului intelectual şi cultural bănăţean.

Festivalul promovează literatura (opera scriitorului Sorin Titel, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi români în literatura spaţiului central European), dar şi artele spectacolului şi artele plastice pentru copii.

Sorin Titel a fost el însuşi implicat în artele spectacolului, pasionat de muzică, teatru şi arte plastice, iar tatăl său Iosif Titel, a fost implicat în iniţerea trupelor de teatru de la Marginea Banatului, în anii treizeci ai secolului trecut.

Vom discuta pe acestă temă cu iniţiatorul proiectului dr.ing. Sebastian Capotescu, împreună cu prof. dr. Daniel Vighi, coordonatorul secţiunii de literatură şi cu prof. dr. Dana Mercea, coordonatoarea secţiunii de arte plastice.

Actriţa şi regizoarea Eva Labadi este coordonatoarea secţiunii de teatru a FeSTMar, dar are şi multe alte proiecte în derulare. Unul dintre acestea este montarea povestii “Capra cu trei iezi” alături de “Asociaţia Zoppas per bambini”.

În decurs de doar câteva luni, angajaţii unei mari fabrici din Sânnicolau Mare precum şi copii ai angajatilor din cadrul societăţii, au reuşit să "devină" actori. Despre acestă minunată aventură ne vor povesti Mezei Karoly şi Bias Dragoş, precum şi Eva Labadi .

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 8.06.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 9.06.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .


 • 21:03
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte