loader
Foto

Galerie foto

Film și muzică la "Ora Regiunii"

Discutăm despre evenimentele zilei: pelicula ”Winter sleep” ajunge de la Cannes la Timişoara iar trupa Phaser are un nou videoclip.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Asociația Pelicula Culturală îi invită pe cinefilii timişoreni în 11 februarie de la ora 19.00, în Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, la vizionarea filmului „ Winter Sleep”.

„Somn de iarnă”, câștigătorul premiului Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2014, este o dramă cehoviană desăvârșită. Filmul, în regia lui Nuri Bilge Ceylan, cunoscut și pentru pelicula „Once upon a time in Anatolia”, spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podișul Anatoliei, care e într-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul său, dar si cu sine.

Filmul deschide seria de evenimente “Filmul de zece”, lansată de Pelicula Culturală anul acesta, care va cuprinde filme actuale şi foarte bune, nominalizate sau câştigătoare la festivaluri internaţionale, filme care nu ajung altfel la Timişoara, însă sunt de neratat pentru cinefili.

Vom povesti despre acestă proiecţie, dar şi despre proiectul “Filmul de zece”, cu Betty Varga şi cu Nicoleta Ciocov, reprezentante ale Asociaţiei Pelicula Culturală.

Trupa PHASER a lansat la începutul lunii februarie cel de-al treilea videoclip intitulat “Mi-e dor de el”. Primele două “Pour toi et pour moi” (piesă cu care PHASER a participat la selecţia naţională pentru Eurovision în 2013) şi “Fapte, nu vorbe” au fost bine primite de către public.

Muzica şi versurile piesei “Mi-e dor de el” sunt semnate de George Hora , iar de video-producţia acestuia s-a ocupat Alin Badea. Pe youtube piesa a ajuns déjà la peste 34.000 de vizualizări.

Despre clip, dar şi despre planurile de viitor ale trupei, vom afla chiar de la cei 5 membri ai săi.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 9.02.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 10.02.2015 la ora 11.30.

(w882)

 

0:30 Izolați în România (R)

(Reluare)

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara