loader
Foto

Galerie foto

Fluxurile de refugiați pun la grea încercare politica de emigrație a Europei

Între nevoia de control a frontierelor și obligația asumată de respectare a drepturilor omului, echilibrul încă nu a fost găsit.

 

Europa 360°

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Italia, Belgia și Franța.

Misiunea Mare Nostrum a fost lansată de marina italiană în octombrie 2013, după ce două vase cu sute de victime la bord au naufragiat pe coasta insulei Lampedusa. Este practic o flotă de vase militare susținută de elicoptere, avioane și drone. O mie cinci sute de oameni au fost salvați de la începerea programului.

O echipă belgiană de televiziune s-a deplasat în Grecia, a doua cea mai afectată țară de valul refugiaților după Italia. Insula Samos se află la doar câțiva kilometri de coasta Turciei iar zeci de sirieni și afgani încearcă zilnic să ajungă aici. În reportajul care urmează aflăm cum îi tratează autoritățile și ce se întâmplă cu ei odată ajunși pe insulă.

Numeroși refugiați din Siria bântuită de război reușesc să ajungă în Uniunea Europeană și încearcă să obțină azil. În primă instanță ajung în Bulgaria dar încearcă să ajungă cât mai departe în căutarea unor condiții cât mai favorabile. Urmăriți un reportaj France 3 realizat în Bulgaria și Suedia.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w235)

Emisiunea “Europa 360” este difuzată duminică 22.03.2015 de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD (cu reluare pe TVR2 luni 23.03.2015 de la ora 4:30) iar pe TVR Timișoara duminică 22.03.2015 de la ora 21:00 (cu reluare luni 23.03.2015 de la ora 12:30).

 

11:30 Monocrom (R)

(Reluare)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara