loader
Foto

Folclorul uneşte românii

Sub semnul Centenarului Marii Uniri, Festivalul Naţional Concurs ˝Mariana Drăghicescu˝, aflat la ediţia a XVI-a, subliniază importanţa folclorului de-o parte şi de alta a graniţei.

 

Felicia Stoian
Cântecul de acasă

Sub semnul Centenarului Marii Uniri, Festivalul Naţional Concurs ˝Mariana Drăghicescu˝, aflat la ediţia a XVI-a, subliniază pe lângă importanţa folclorului de-o parte şi de alta a graniţei şi cea a jurnalistului Televiziunii Române, Ionuţ Groza.

Pe urmele cântecului din Timoc cu Branko Olar şi Mariana Drăghicescu, iar mai apoi pe scena festivalului cu Liliana Laichici, Dumitru Teleagă şi Vasile Conea.

Ne vor vorbi despre familie, biserică şi neam, dar şi întărirea legăturilor cu ţara mamă, preoţii Zaharia Pereş şi Boian Alexandrovici.

Îşi vor aduce contribuţia prin cântec şi Ciprian Roman, Alexandra Chira, Ancuţa Corlăţan, Georgiana Necşa, Fanfara din Coştei şi Ansamblul Lubnica din Serbia.

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara