loader
Foto

Galerie foto

Frumuseți din adâncuri și muzica „Poduri de pace”

Asociația Speologică PRUSIK a luat ființă în anul 1994 din inițiativa unui grup de tineri pasionați de speologie.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Asociația Speologica PRUSIK a luat ființă în anul 1994 din inițiativa unui grup de tineri pasionați de speologie, care aveau în comun nevoia de perfecționare în ceea ce privește explorarea lumii subterane dar și dorința de a face mai cunoscut acest domeniu iubitorilor de natură.

Membrii clubului s-au specializat an de an în diverse domenii ale speologiei, atât din punct de vedere tehnic cât și științific. Pe linie tehnică, asociația este un promotor al mișcării de salvare speologică în România. Pe linie științifică, pregătirea membrilor a dat an de an rezultate, dovadă fiind premiile obținute la manifestări speologice naționale.

Dezvoltarea clubului a permis acordarea unei atenții sporite protecției mediului carstic. Turele de curățenie au fost treptat completate cu acțiuni complexe de protecție a peșterilor de valoare științifică și peisagistică deosebită.

Despre cei 20 de ani de activitate speologică, povestim cu trei dintre membrii Asociaţiei Speologice Prusik: Radu Pușcaș, Anca Potroacă şi Adrian Albuică.

Beck Corlan, una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute, se pregăteşte de lansarea albumului ei de debut, „Poduri de Pace”. Albumul cuprinde 12 piese compoziţii în limba română.

Povestea muzicală a acestui album o de vom afla chiar de la Rebeca Corlan, care va şi cânta, la „Ora regiunii”, alături de band-ul care îi poartă numele, patru dintre piesele de pe viitorul album.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 3.11.2014 la ora 20.00 (cu reluare marți 4.11.2014 la orele 11.00).

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

(w882)

 

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara