loader
Foto

Galerie foto

„Fuchsiada” lui Urmuz- premieră la Teatrul German de Stat Timişoara

„Fuchsiada”, „poemul eroico-erotic şi muzical” al lui Urmuz, în versiunea germană a lui Oskar Pastior, a fost pus în scenă la Teatrul German de Stat Timişoara, sub forma unei instalaţii teatrale semnate de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Spectacolul este un omagiu adus scriitorului Urmuz şi epocii acestuia, atât de importante pentru arta şi literatura contemporană.

Muzica spectacolului este compusă de Vasile Șirli, decorul este conceput de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Grămoşteanu şi Helmut Stürmer. Proiecţiile video sunt creaţia scenografului Andu Dumitrescu, iar măştile sunt realizate de Ilona Varga-Járó. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu.

În numeroasa distribuţie se regăsesc aproape toţi actorii Teatrului German, precum şi actori invitaţi, dintre care patru actriţe ale Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara.

Despre cum se naşte o instalaţie teatrală vom afla chiar de la Helmut Stürmer. Îi vor fi alături managerul Teatrului German, Lucian Vărşăndan şi actorul Harald Weisz.

“Tango Timişoara” este un grup divers de oameni care iubesc tangoul. Asociaţia organizează anul acesta, pentru a cincea oară, între 18 şi 20 septembrie, ANIVERTANGO.

În acest weekend cu mult mult dans şi surprise placute, vedeta va fi , ca şi pana acum, TANGOUL. La eveniment sunt invitaţi toţi cei care vor să fie mai buni tangueros, precum şi profesori din străinatate.

Cu amănunte vin la „Ora regiunii” Maria Tîrtea, preşedintele Asociaţiei Tango Timişoara, Anca Madroane, tango DJ ţi dansatorii Oana Bega şi Roberto Albu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 16.09.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 17.09.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Cult@art

 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara