loader
Foto

Galerie foto

"Gândește Verde": Reciclare, recondiţionare, refolosire = Reduce, reuse, recycle

În acestă ediţie a emisiunii „Gândeşte Verde” aflăm cât de veche este ideea de reciclare, ce înseamnă reciclarea şi ce trebuie să facem pentru ca deşeurile pe care le colectăm să poată fi reciclate eficient.

 

Roxana Morun
Gândește Verde!

Antoine-Laurent Lavoisier a descoperit un principiu care este cât se poate de valabil în cazul reciclării: ”În natură nimic nu se pierde, nimic nu se caştigă, totul se transformă”.

Reciclarea e din ce în ce mai importantă în viaţa noastră, însă puţini dintre noi fac acest lucru cu adevărat şi mai ales după toate regulile necesare.

În acestă ediţie a emisiunii „Gândeşte Verde” veţi afla cât de veche este ideea de reciclare, ce înseamnă reciclarea şi ce trebuie să facem pentru ca deşeurile pe care le colectăm să poată fi reciclate eficient.

În Timişoara exista mai multe organizaţii ecologiste, care ajută cetăţenii să recicleze. ECO CLUB Timişoara este una dintre ele. Misiunea asociaţieie este de a informa şi a educa din punct de vedere ecologic cetăţenii oraşului şi de a colabora cu instituţiile şi autorităţile locale pe probleme de mediu.

Asociatia Eco Club îşi doreşte să transforme Timişoara într-un oraş ecologic prin implicare, dedicare şi stil de viaţă. Actiunile de până acum ale asociaţiei sunt un exemplu de bune practici în materie de ecologie.

Iată câteva dintre ele: "Mai dă-mi o şansa! Colectează selectiv!", “Copacul de hârtie”, “Spune NU pungilor de plastic!”, “Colectare de cartuşe de imprimantă” şi “Colectarea de anvelope uzate”.

Reportajul este difuzat în premieră în cadrul emisiunii "Gândește Verde!" pe TVR 3 joi 27.03.2014 de la ora 22.00 (cu reluare vineri 28.03.2014 de la ora 5.30) şi pe TVR Timişoara vineri 28.03.2014 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 29.03.2014 de la ora 10.00).

(w882)

18:30 Monocrom

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara