loader
Foto

Galerie foto

Generația tânără este cea mai afectată de șomaj în Uniunea Europeană

Șansele tinerilor de a găsi locuri de muncă de calitate depind și de modul în care îi pregătește educația pentru nevoile economiei.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Irlanda, Ungaria și Bulgaria.

Un băiat de doar 10 ani din Irlanda ne demonstrează că niciodată nu e prea devreme să îți iei destinul în propriile mâini și să devii antreprenor. Afacerea lui cu ouă organice nu va fi vreodată afectată de recesiune și crește constant, permițindu-I să își facă planuri de viitor.

Tinerii din România se înghesuiau până recent să facă studii superioare dar la absolvire nu își găseau de lucru. Treptat, din ce în ce mai mulți se îndreaptă către învățământul profesional, unde învață o meserie căutată pe piața muncii. Elevii sunt mai pregătiți pentru viață, au un loc de muncă și au o nouă mentalitate.

În Ungaria, proaspeții absolvenți și tinerii sub 30 de ani găsesc mai greu un loc de muncă decât persoanele cu experiență. O echipă a televiziunii maghiare discută cu tinerii pentru a afla care sunt cauzele și a identifica posibile soluții de ieșire din criză.

Mulți romi din Bulgaria renunță la școală chiar înainte să termine școala primară. Lipsa educației îi va împiedica ulterior să își găsească un loc de muncă. Un program guvernamental recent lansat care le dă o a doua șansă și le permite să se întoarcă la școală la vârsta adultă – uneori chiar și la 60 de ani!

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- duminică 25.03.2018 de la ora 12:00 pe TVR3

- duminică 25.03.2018 de la ora 18:30 pe TVR Timișoara

- marți 27.03.2018 de la ora 13.30 pe TVR Moldova

- sâmbătă 31.03.2018 de la ora 11:00 pe TVR Timișoara

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Emisiunea poate fi vizionată și mai jos.

 

14:30 Cap de afiș

15:30 Minorităţi în limba maghiară

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara