loader
Foto

Deficit de forță de muncă în vestul țării

Investitiile italiene si germane din judetul Timis care au dus, de-a lungul ultimilor ani, la crearea a zeci de mii de locuri de munca au absorbit o buna parte din forta de munca disponibila pe plan local.

 

Ana Maria Chevereșan
Reporter Special

1.02 la suta. Cifra reprezinta rata oficiala a somajului inregistrat in judetul Timis in luna februarie.

Mai exact, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca erau inregistrate la final de februarie 3555 de persoane fara loc de munca, raportat la o populatie a judetului care depaseste 600.000 de locuitori.

In cel mai vestic judet al Romaniei rata scazuta a somajului, care in ultimii 3 ani nu a mai trecut de doua procente, nu mai reprezinta de mult un motiv de liniste pentru zona economica, ci, dimpotriva, s-a transformat intruna din cele mai mari provocari pentru mediul de afaceri.

Pentru ca, incet dar sigur, a dat nastere unei goane dupa forta de munca. Investitiile italiene si germane din judetul Timis care au dus, de-a lugul ultimilor ani, la crearea a zeci de mii de locuri de munca au absorbit o buna parte din forta de munca disponibila pe plan local.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, duminica, de la orele 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv.

Reporter- Ana Maria Cheveresan. Imagine- Marius Danci. Montaj- Constantin Buta


4:00 Descoperă vestul

6:30 Istorii ascunse (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara