loader
Foto

Deficit de forță de muncă în vestul țării

Investitiile italiene si germane din judetul Timis care au dus, de-a lungul ultimilor ani, la crearea a zeci de mii de locuri de munca au absorbit o buna parte din forta de munca disponibila pe plan local.

 

Ana Maria Chevereșan
Reporter Special

1.02 la suta. Cifra reprezinta rata oficiala a somajului inregistrat in judetul Timis in luna februarie.

Mai exact, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca erau inregistrate la final de februarie 3555 de persoane fara loc de munca, raportat la o populatie a judetului care depaseste 600.000 de locuitori.

In cel mai vestic judet al Romaniei rata scazuta a somajului, care in ultimii 3 ani nu a mai trecut de doua procente, nu mai reprezinta de mult un motiv de liniste pentru zona economica, ci, dimpotriva, s-a transformat intruna din cele mai mari provocari pentru mediul de afaceri.

Pentru ca, incet dar sigur, a dat nastere unei goane dupa forta de munca. Investitiile italiene si germane din judetul Timis care au dus, de-a lugul ultimilor ani, la crearea a zeci de mii de locuri de munca au absorbit o buna parte din forta de munca disponibila pe plan local.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, duminica, de la orele 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv.

Reporter- Ana Maria Cheveresan. Imagine- Marius Danci. Montaj- Constantin Buta


22:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

22:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)
 
Gheorghiță, la

Gheorghiță, la "Sarea în bucate"

publicat: miercuri, 29 mai 2024

În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!

Plimbare pe Bega cu

Plimbare pe Bega cu "Pelicanul" | VIDEO

publicat: luni, 27 mai 2024

Două ore de plimbare pe Bega cu plecare de la D'arc pe mal până la ecluza de la Sânmihaiu Român, în 6 minute de imagini de suflet. Important este ...

O ediție "Forum Economic" despre cum se derulează investițiile oamenilor de afaceri italieni din România, cum percep aceștia actualitatea ...

 

#tvrtimisoara