loader
Foto

Hepatita C este una din bolile ficatului care duce la ciroză sau cancer

Comisia europeană a aprobat un nou tratament care se pare că duce la vindecarea acestei boli.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Până acum tratamentul se făcea cu interferon, un tratament destul de invaziv și care nu ducea la vindecarea pacientului, ci la creșterea perioadei de viață.

În România sunt aproape un milion de oameni infestați cu virusul hepatitei C, suntem fruntași în Europa.

Noul tratament care promite distrugerea acestui virus a fost deja introdus în UE, dar din motive birocratice nu se aplică încă şi în România. Șansele de vindecare în urma acestui tratament sunt mult mai mari, dar introducerea lui în țară întârzie.

Invitați în studio au fost: Delia Barbu- jurnalist, Alina Popescu- medic gastroenterolog, Spitalul județean Timișoara, prof.dr Virgil Musta- Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș.

Emisiunea Ediţia de Vest s-a difuzat în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 12.10.2015 la ora 17:00.  Reluarea va fi pe TVR 3 marţi 13.10.2015 la ora 00:30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara