loader
Foto

"Homer S.O.S.", premieră în pandemie la Teatrul Național Timișoara | FOTO

Premiera a avut loc vineri, 9 octombrie, de la ora 19,00 la Sala 2 a Teatrul Național din Timișoara. Reprezentația este o prelucrare după ”Iliada” și ”Odiseea”, spectacol-triptic semnat de regizorii Ion Ardeal Ieremia, Mihaela Lichiardopol și Sabin Popescu.

 

Spectacolul "Homer S.O.S." deschide stagiunea 2020 - 2021 a Teatrului Național din Timișoara, fiind totodată prima reprezentație concepută și realizată integral în perioada pandemiei de coronavirus.

" 'Homer S.O.S.' este un spectacol început online, cu repetiţii stăruitoare, obstinate, în faţa computerului, cu regăsirea în repetiţii dictate de distanţare şi de masca de protecţie, dar deopotrivă, la fel ca agerul Ulise, de bucuria descoperirii poveştii. Cei trei regizori au construit acest re-start ca pe o polifonie de concept şi de estetică, într-un triptic care desenează istoria mitică şi eroică a Antichităţii în tuşele stilistice ale zilei de azi. Dacă Iliada este o poveste despre mânie, iar episodul din Iliada, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, descrie un moment din sângerosul război troian, Odiseea, în episodul recuperat teatral de Mihaela Lichiardopol, este un palpitant jurnal al negocierilor, al loialităţilor şi trădărilor, al alianţelor şi al politicii umane, zeieşti (ba chiar şi, uneori, în varianta lor deo-mundană); în egală măsură, Odiseea este şi o poveste de călătorie, un roman picaresc, o istorie a peregrinărilor lui Ulise, aşa cum o spune episodul creat de Sabin Popescu", transmite un comunicat al TNTm, remis, joi, Agerpres.

(w882) 14

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Claudia Ieremia, Paula Maria Frunzetti, Luminița Tulgara, Cătălin Ursu, Romeo Ioan, Alecu Reus, Cristian Szekeres, Darius Zet, Raul Horn, Lucian Matei și Ilior Spătar (Iliada), Alina Ilea, Victor Manovici, Bogdan Spiridon, Ana Maria Cojocaru, Mălina Petre, Iuliana Crăescu și Ana Maria Pandele Andone (Odiseea I), precum și Matei Chioariu, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa și Denisa Muzicaș (Odiseea II).

Spațiul scenografic este semnat de Emil Bejenaru, light designul de către Florian Putere, iar conceptul video și sonor îi aparține lui Sebastian Hamburger.

(w882) 9

Și pentru că premiera are loc... tot în vremea pandemiei, pentru protejarea spectatorilor şi a echipei artistice şi tehnice, TNTm respectă toate măsurile de prevenţie stabilite prin ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Culturii. Purtarea măştii pe toată durata prezenţei în interiorul Sălii 2 şi dezinfectarea mâinilor cu substanţele puse la dispoziţia publicului sunt obligatorii. Totodată, numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare.

(w882) 2

Credit foto: Adrian Pîclișan

Irninis Miricioiu

14:30 Cult@art

15:30 Minorităţi

 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara