loader
Foto

Galerie foto

„Iarmarocul vesel” la Ambasada, pentru sprijinirea copiilor cu autism

„Iarmarocul vesel” este o acţiune a „Asociaţiei Alex, Radu şi autismul” care are ca principal scop susţinerea terapiei a doi fraţi diagnosticaţi cu autism, în vederea unei cât mai bune recuperări şi a unei integrări în comunitate.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Georgiana Boian, mamă a celor doi copii diagnosticati cu autism, s-a îmbărbătat şi a înţeles că trebuie să-şi accepte soarta şi să facă ceva pentru a schimba viaţa celor două suflete nevinovate pe care le-a adus pe lume. Pentru asta, însă, are mare nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare.

Actiunea „Iarmarocul vesel” se desfăşoara online, însa în data de 18 iulie, între orele 10-18, la Ambasada va avea loc un târg, în care se vor găsi : haine de damă, hainuţe pentru copii (de la nou-născuţi până la 10 ani, fetiţe şi băieţi), încălţăminte, jucării, cărţi, obiecte handmade, figurine din ipsos, dulceţuri şi prăjituri.

De asemenea, în acelasi timp, se vor desfăşura ateliere de decoupage pe sticlă, de parenting, de gătit sănătos şi de pictură pe ipsos. Vine să ne spună povestea ei chiar Georgiana Boian, însoţită de psihologul Violetta Mihalache.

Daniel Ignat este un tânăr designer care a uimit lumea fashion în mai multe rănduri. Ultima sa colecţie ConTrust reprezintă prezentul său, intersecţia armonioasă dintre experienţe şi planuri, amintiri şi perspective.

Colecţia ConTrust este un poem al sufletului designerului, exprimat în piese vestimentare ce marchează fuziunea dintre trecut şi viitor, o colecţie inspirată din perioada de tranziţie în care se află, marcând începutul unui drum iniţiatic, formator.

Colecţia ConTrust apare că o replică a fenomenului fast-fashion, deoarece piesele colecţiei sunt manufacturate, sunt gândite pentru producerea de unicate, ele fiind elaborate, dar sunt și interpretabile cu uşurinţă pentru linii de serie, fiind uşor adaptabilă şi gândită ţinând cont de tendinţe.

ConTrust poate fi încadrată în fenomenul slow-fashion, datorită tiparelor elaborate, datorită structurilor de mătase arsă, datorită timpului acordat în execuţie. Deşi are o notă de avangardă, colecţia se plasează la limita dintre experimental şi ready-to-wear de lux, o mulţime din piese putând fi purtate în cadrul unor contexte contemporane, moderne.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 16.07.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 17.07.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara