loader
Foto

La Zile de Sărbătoare în Banat!

La început de an, cântece de tezaur folcloric cu Adrian Stanca şi Liliana Laichici dar şi vechi cântece de petrecere cu invitaţii ansamblului Banatul din Timişoara!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

În prima parte a emisiunii speciale “La zile de sărbătoare” vă invităm la un regal focloric împreună cu orchestra ansamblului Banatul din Timişoara şi îndrăgiţii interpreţi bănăţeni: Mihaela Petrovici, Ramona Viţa, Dumitru Teleagă, Nicu Novac şi Adrian Stanca, sub conducerea muzicală a dirijorului Sebastian Roşca.

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul din Timişoara şi formaţia de tineret “Ansamblul Banatul” ne aduc în prag de an nou suite de jocuri din Banatul de munte şi Ţara Făgăraşului în coregrafia lui Floare şi Grigore Munteanu şi a maeştrilor coregrafi Brînduşa şi Nicolae Stănescu.

Partea a doua a emisiunii “La zile de sărbătoare” ne prilejuieşte întâlnirea cu Liliana Laichici, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca şi Dumitru Teleagă care interpretează atat cântece bănăţene, olteneşti, ardeleneşti şi moldoveneşti cât şi vechi cântece de petrecere din repertoriul lui Gheorghe Dinică, Ion Luican, Gică Petrescu, Benone Sinulescu.

Sebastian Roşca împreună cu orchestra ansamblului Banatul ne propune suita “Rapsodie bănăţeană” , orchestraţia fiind semnată de maestrul Constantin Arvinte. Maestrul coregraf Nicolae Stănescu şi dansatorii ansamblului, ne joacă ca în câmpia Banatului iar veteranii acestuia un dans de munte.

Edițiile speciale "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR Timișoara joi 31.12.2015 de la ora 19.30 (cu reluare vineri 1.01.2016 de la ora 11.00) și duminică 3.01.2016 de la ora 19.00 (cu reluare luni 4.01.2016 de la ora 10.30), iar pe TVR3 sâmbătă 2.01.2016 și duminică 3.01.2016 de la ora 18.30.  Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Monocrom

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara