loader
Foto

Galerie foto

În Timişoara accesul la cultură e garantat tuturor!

Cea de-a patra ediţie a Festivalului European de Teatru „Eurothalia“ este organizată de Teatrul German de Stat Timişoara, în perioada 8-17 noiembrie 2014.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Festivalul are un program orientat spre calitate şi varietate și se doreşte a fi o selecţie de spectacole europene, prin intermediul cărora să fie înlăturate barierele lingvistice şi culturale.

Festivalul constituie totodată una dintre puţinele ocazii de a prezenta la Timişoara unele dintre cele mai apreciate şi inovative creaţii teatrale din România, care poartă semnăturile unor consacraţi creatori de teatru.

Programul de anul acesta aduce cincisprezece trupe din cinci ţări: Germania, Austria, Olanda, Rusia şi România. Ediţia îşi propune ca şi până acum să exploreze diverse tendinţe şi curente din teatrul european, precum teatrul clasic sau dramaturgia contemporană, teatrul cu mize socio-politice sau dansul contemporan.

Despre festival , dar si despre premiera spectacolului “Moliendo Café”, o coproducţie a Teatrelor German şi Maghiar din Timişoara, cel care va deschide festivalul, vom povesti cu managerii celor doua teatre , Lucian Vărşăndan şi Balazs Attila.

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) în colaborare cu Asociaţia Ceva de Spus şi Asociaţia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficienţe (AIPD) a organizat dezbaterea cu tema „Accesul şi participarea persoanelor cu dizabilităţi la viaţa culturală din Timişoara.”

La eveniment au participat peste 50 de membri ai organizaţiilor care reprezintă persoane cu dizabilităţi, care au prezentat din perspectivă personală experienţele de a fi parte a comunităţii timişorene, respectiv aspectele încurajatoare sau dimpotrivă, barierele care le stau în calea participării active la viaţa culturală din Timişoara.

Despre toate aceste aspecte vom discuta la „Ora regiunii” cu Raluca Popescu – copreşedinte “Ceva de spus” și Elisabeta Moldovan – copreşedinte “Ceva de spus”.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, miercuri 5.11.2014 la ora 20.00 cu reluare joi 6.11.2014 la ora 11.30.

(w882)

.

 

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara