loader
Foto

În Timişoara vara începe cu o întoarcere la tradiţii

„Noi te invităm, tu vii cu bicicleta şi cu IA, iar împreună aducem frumuseţea şi tradiţia într-un singur eveniment”, acesta este motto-ul evenimentului „Pedalăm cu IA”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

„Ziua universală a iei” va fi sărbătorită şi anul acesta la Timişoara printr-o manifestare inedită.

Evenimentul se intitulează „Pedalăm cu IA” şi va avea loc în 24 iunie, începănd cu ora 19. Organizatorii, „Asociaţia Culturală Tradiţii, Identitate şi Succes” şi „Aici şi Acum Împreună”, îi aşteaptă pe iubitorii de tradiţii în Parcul Rozelor chiar înainte de ora 19, (oră la care se va da startul vehiculelor pe două roţi), pentru a se cunoaşte.

Întoarcerea la copilărie, la poveşti, la natură, la origini şi la tradiţii este ceea ce le propune copiilor „Asociaţia Culturală Tradiţii, Identitate şi Succes”.

Asociaţia organizează în perioada 22 iunie- 25 iulie 2015, mai multe module educative. Cursurile vor fi orientate spre estetica vestimentară, cu accent pe arta şi tradiţia românească. Amănuntele despre cele două evenimente ni le va da doamna Florina Colgia.

Imre Beatrix Leila este preşedinta Asociaţiei Culturale BeArt Internaţional, cea care va organiza mai multe evenimente în perioada următoare.

Prima ediţie a manifestării „Anotimpurile Satului Românesc”, care se va desfăşura la Muzeul Satului, cuprinde un spectacol sicretic „Noaptea Sânzienelor” şi o prezentare de instrumente muzicale vechi. Asociaţia mai are în plan organizarea unui concurs de interpretare vocală intitulat „Silky Moon”, organizat împreună cu „Asociaţia Artiştilor din Zona de Vest a Ţării”.

Maria Boldor, Evelyn Cojocar şi Voicu Dumitraş sunt trei dintre elevii Şcolii de canto Beart Internaţional care vor performa live la „Ora regiunii” .

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 17.06.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 18.06.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Europa 360 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara