La Timişoara începe "Cafekultour" şi continuă "Timişoara muzicală"
luni, 11 aprilie 2016
18 aprilie este Ziua Internaţională a Monumentelor Istorice şi Siturilor, care se sărbătoreşte anual din 1983.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş organizează cu acestă ocazie, în cadrul programului „Săptămâna Altfel”, evenimentul „Istoria Altfel – Cetatea Jdioara”.

Acest eveniment are ca scop promovarea unui monument extrem de important pentru istoria zonei, dar din păcate foarte puţin cunoscut.

Protagonişti sunt 70 de copii de clasa a II-a de la școlile din Giroc și Criciova, care vor face o excursie ghidată până sus la cetate, iar după aceasta vor participa la o serie de ateliere care se vor desfăşura în aer liber, pe platoul de la baza Cetăţii.

Poveşti despre cetatea Jdioara, dar şi despre eveniment aflam de la Victor Bunoiu, consilier Arheologie DJC Timiş și Andreea Medinschi, consilier Comunicare DJC Timiş.

Cafékultour – săptămâna cafenelelor este un eveniment organizat în parteneriat de către Institutul Francez şi Centrul Cultural German din Timişoara şi a ajuns anul acesta la ediţia a XII-a.

(w640)

Săptămâna cafenelelor a devenit un pretext de întâlnire, indispensabilă vieţii culturale a publicul timişorean şi promovează diversitatea culturilor şi diferitele lor forme de expresie şi pune în valoare tinerii creatori contemporani.

Despre programul celor 7 zile de Cafékultour, un program cultural variat, vom discuta cu Delia Crăciun, asistent cultural la Institutul Francez Timişoara şi cu Isabela Petzek, director al Centrului Cultural German Timişoara.

Jazzappella este o trupă ai cărei membrii demonstreză ce se poate face doar cu vocea umană ca instrument, atunci când eşti dispus să depăşeşti limite. Grupul abordează genuri diferite, de la jazz, pop, muzică de film sau chiar compoziţii proprii.

Jazzappella va susţine marţi, 12 aprilie, de la ora 19.00, un concert la Filarmonica „Banatul” din Timişoara, în cadrul Festivalului „Timişoara muzicală”.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 11.04.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 12.04.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 21:28
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte