loader
Foto

Început de an cu gândul la educaţie şi călătorii

În perioada 8-10 ianuarie, la Timişoara va avea loc Lions Quest European Meeting, un eveniment la care vor participa traineri şi profesori din mai multe ţări europene.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Lions Quest este un program pentru elevi, elaborat pe baza celor mai moderne cercetări în domeniul educaţiei, care îi ajută să ia decizii informate şi corecte, să-şi stabilească obiective şi să-şi asume responsabilităţi, să dezvolte relaţii pozitive, să înţeleagă importanţa serviciului în folosul comunităţii şi să comunice eficient.

Lions Quest este un program integrat, pentru deprinderea unor abilităţi sociale necesare în viaţă, patronat de Lions Clubs International Foundation (LCIF) şi implementat prin intermediul şi sub coordonarea Cluburilor LIONS.

Acesta se adresează, în egală măsură, profesorilor şi elevilor, de la grădiniţă la clasa a XII-a. Programul se poate constitui în curricullum pentru orele de “dirigenţie”, care pot fi integrate în subiectele existente sau pot fi de sine stătătoare.

Lions Quest conectează şi implică şcoala, părinţii şi comunitatea. Poate fi cu uşurinţă adaptat specificului cultural al fiecărei ţări.

Despre acest program , dar şi despre întâlnirea de la Timişoara vor discuta cu doamna Daniela Holzheimer, vice-guvernator 1 Lions, District 124 Romania.

La început de an ne gândim deja la cum ne vom petrece vacanţa.

Împreuna cu Radu Fenchea, managerul unei agentii de turism, vom discuta despre cum să ne alegem excursiile în aşa fel încât să fim feriţi de probleme, despre libertatea de călătorie, despre previziuni şi destinaţii pentru anul 2016, precum şi despre turismul cultural, circuite şi destinații de weekend.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 4.01.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 5.01.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Monocrom

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara