loader
Foto

Informatica se învață de la o vârstă fragedă

Atunci când unităţile de învăţământ îşi doresc mai mult decât poate duce bugetul, apelează la soluţii alternative.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Este şi cazul şcolii generale 30 din Timişoara care a primit printr-o sponsorizare un cabinet de informatică dedicat claselor primare.

Profesorii au vrut ca micuţii să le calce pe urme colegilor de la gimnaziu, care au deja în tolbă o serie de premii la concursurile de specialitate. Aşa că au început munca de convingere pentru a dota şcoala.

În toamna anului trecut dascălii au dat start căutărilor. Trebuiau să găsească pe cineva care să le finanţeze inţiativa. Au început să trimita cereri, prezentări ale şcolii şi liste cu rezultatele obţinute la competiţii.

Munca lor a avut succes. Primii care au testat cabinetul au fost elevii din clasele a treia, îndrumaţi de colegii care au mai avut acces la calculatoare.

Mihaela Şora (director Şcoala Nr. 30, Timişoara): Cei 700 de copii care-si desfasoara orele de dimineata au umplut tot intervalul între 8 și 14. Iar dupa masa doar cei de-a treia și a patra puteau să acceseze în cele doua ore.

Luminiţa Dolângă (profesoară de TIC): În general copiii vin de acasă cu cunoștințe despre calculatoare. Știu să caute pe net, să folosească jocuri. Dar nu știu să-l folosească în scop educațional.

La cursul opţional de informatică elevii din clasele primare vor învăţa să deseneze, să scrie, să facă prezentari şi conceapă soft-uri educaţionale.

Reporter: Gabriela Stoian, Imaginea: Ion Vasile.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara