loader
Foto

Primul interviu TV cu noul Mitropolit al Banatului, Părintele Ioan Selejan

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, este o personalitate de prim rang a ortodoxiei româneşti.

 

După studii strălucite de Biblistică, Orientalistică şi Egiptologie desfăşurate la Ierusalim şi încununate cu două doctorate, după o perioadă memorabilă ca Stareţ al Mănăstirii Lainici când s-a construit, sub directa sa îndrumare, cea mai mare biserică monastică de incintă de la noi, a devenit, în anul 1994 primul Episcop, apoi Arhiepiscop Onorific al Harghitei şi Covasnei.

Înţelepciunea şi hărnicia sa constructivă, profunda credinţă vădită în vorbe dar mai ales în fapte de aleasă generozitate şi onestitatea proverbială i-au conferit ierarhului cunoscut şi iubit ca "Ioan al Munţilor" un prestigiu aparte printre preoţii şi credincioşii din toată ţara.

Îl putem cunoaşte mai bine cu toţii pe cel care de câteva săptămâni a devenit noul Mitropolit al Banatului într-un amplu şi captivant interviu, acordat în exclusivitate TVR Timişoara, la emisiunea "Dialog spiritual", realizată şi prezentată de Claudiu T. Arieşan.

Emisiunea "Dialog Spiritual" se difuzează pe TVR Timișoara, miercuri 28.01.2015 la ora 19.00, cu reluare joi 29.01.2015 la ora 10.30.


12:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

13:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara