loader
Foto

Iosif Puşchiţă ne cucereşte sufletele cu povestea cântecului său

Fără cântec aş fi ca o pasăre fără aripi – spune rapsodul Iosif Puşchiţă.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

O întâlnire memorabilă la Petnic, Caraş Severin cu rapsodul bănăţean Iosif Puşchiţă care ne cucereşte sufletele cu povestea cântecului său dar şi cu povestea de viaţă în care bucuria, durerea, frumuseţea, dramatismul şi omenia se regăsesc din plin.

Un glas care la aproape opt decenii de viaţă este curat, cald şi plin de vigoare, semn ca seva neamului românesc este sănătoasă şi ... aşa cum spunea uica Iosif Puşchiţă: cântecul e viaţă şi viaţa e cântec.

Amintirile sale sunt legate de oameni valoroşi ai culturii populare: Harry Brauner, Pavel Ciobanu, Emilia Comişel, Gruia Stoia, Marioara Murarescu dar şi de interpreţi de care şi-a legat sufletul: Iosif Ciocloda, Enache Ciuru, Angelica Stoican, Mioara Velicu, Fraţii Petreuş, s.a.m.d.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi 14.04.2016 de la ora 20.00, cu reluare vineri 15.04.2016 la ora 4.30, iar pe TVR Timișoara duminică 10.03.2016 de la ora 19.00, cu reluare luni 11.03.2016 de la ora 10.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Monocrom

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara