loader
Foto

Galerie foto

Kinetoterapia la "Tableta de Sănătate"

La prima vedere, postura incorectă, cu umerii aduși în față sau mersul cu capul aplecat, pare o problemă de estetică.

 

Ioana Vârtosu
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

La Tableta de sănătate veți vedea că adoptarea unor poziții greșite pe scaun în fața biroului la lucru sau în bancă la școală, în mers cu geanta pe umăr, cu ghiozdanul în spate sau cu sacoșele la cumpărături ori dormitul pe o saltea necorespunzătoare, pot afecta serios starea de sănătate a unui pacient.

“Așa se face că, dincolo de durerile lombare sau cervicale, mulți ajung să se plângă de dureri de cap inexplicabile, dureri osoase sau articulare cu limitarea mișcărilor și oboseală. Cine s-ar gândi că acestea sunt provocate de coloana vertebrală? De aceea, educarea greșită încă de copil a unor poziții vicioase ale coloanei, pot duce mai târziu la apariția herniilor de disc, a tasării vertebrelor și altor probleme care scad calitatea vieții unei persoane.”, ne spune în emisiune Alex Pop, kinetoterapeut.

“Dacă s-ar vorbi mai mult despre beneficiile pe care kinetoterapia le are asupra recuperării pacienților, în România am avea mai mulți oameni care zâmbesc. 15 minute pe zi de exerciții pentru zona cervicală, lombară și toracală, ne pot salva și ajuta ca să avem de-a lungul vieții o coloană sănătoasă.”

Un program zilnic, simplu, pe care putem să îl facem pentru spatele nostru ne este prezentat în Tableta de sănătate, de fiziokinetoterapeuții Radu Butu și Sebastian Miron. Rămâne să vedeți și voi!

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara sâmbătă 2.11 la ora 19.30 (cu reluare duminică 3.11 la ora 10.30) iar pe TVR3 joi 31.10 la ora 18.30 (cu reluare vineri 01.11 la ora 11.00).


 

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Istorii ascunse

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara