loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre cutremur și festivalul de teatru

Cutremur, joi seara, în Timiş. Seismul de 3,7 grade pe scara Richter a avut epicentrul în Chevereşu Mare, la 9 kilometri adâncime. Specialiştii spun ca seismul face parte din activitatea seisimică obişnuită a zonei şi nu reprezintă vreun pericol.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Joi, la ora 22 şi 31 de minute, timişenii din mai multe localităţi ale judeţului au auzit un zgomot neobişnuit.

În Timişoara s-a simţit mai slab, iar foarte mulţi au aflat ce s-a întâmplat abia dimineaţa, de pe site-urile de socializare sau din presă.

Cutremurul s-a resimţit în mai multe zone din judeţ, de la Buziaş până la Moşniţa Nouă. Mişcarea telurică a fost urmată de 8 replici, de intensitate redusă.

La "Ediţia de Vest" vorbim despre cutremurele care se pot produce în regiunea noastră, cât de puternice pot fi, cât de sigure sunt clădirile din Timişoara şi cum trebuie să reacţionăm în caz de seism. Invitații primei părți a emisiunii sunt Ion Constantin (inspector şef, Inspectoratul Judeţean în Construcţii), Lucian Vasile Mihoc (şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Banat) și Dan Rău (directorul Centrului de Seismologie Timiş).

În cea de a doua parte a emisiunii pătrundem în lumea teatrului împreună cu invitații Ada Hausvater (director Teatrul Naţional Timişoara) și Oana Borş (coordonatorul general FEST –FDR 2014).

În 14 mai începe la Timişoara începe FEST-FDR2014 – Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti.

Organizat de Teatrul Naţional cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Primăriei Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și UNITER, evenimentul propune în acest an două mari module de spectacol: FDR – o adevărată platformă a spectacolului de teatru pe text românesc şi FEST, cu secţiunile pe care le înglobează: îndrăgitul şi deja foarte aşteptatul OUTDOOR (spectacole în aer liber), PERFORMANCE (one man show, teatru-dans etc.) şi SOUND SCENE (concerte).

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 12.05.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 13.05.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Minorităţi

16:00 Cântecul de acasă

- direct
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara