loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre situația din învățământul românesc

Rezultatele la simularea examenului de bacalaureat au fost slabe și în acest an. Mai puțin de jumătate din elevii de clasele a-XI-a și a-XII-a au luat notă de trecere.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Nu au făcut excepție nici județele din vestul țării. Semnalul este unul important și arată care este nivelul învățământului din România.

La "Ediția de Vest" discutăm despre situația din învățământul românesc prin prisma rezultatelor slabe obținute de elevi la simularea examenului de bacalaureat.

Chiar dacă există excepții, notele arată că mai puțin de jumătate din absolvenți vor obține în acest an diploma de bacalaureat.

Cum s-a ajuns la aceste rezultate? Se mai poate schimba ceva, se mai poate face ceva pentru generațiile urmâtoare, cine poarta responsabilitatea situație din învățamânt?

Sunt câteva din întrebările care la care încercăm să răspundem în "Ediția de Vest" împreună cu invitații Cornel Petroman (inspector școlar general ISJ Timiș), Sorin Ionescu (director Colegiul Bănățean), Simona Jugariu (psiholog, Centrul de Asistență Psihopedagogică Timiș) și Dănuț Ienășescu (președinte Sindicatul Democratic Arad, vicepreședinte FSLI).

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara luni 17.03.2014 la ora 19.00, cu reluare marți 18.03.2014 la ora 10.00.

4:00 Descoperă vestul

7:00 Harta secretă (R)

(Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara