loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre violența domestică

Violența domestică este un fenomen multidimensional prezent în toate societățile contemporane.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Intervenția în astfel de cazuri este foarte dificilă pentru că în societate există un secret care protejează viața privată de familie și de cuplu și există o acceptare tradițională a rolurilor inegale ale membrilor familiei, iar autoritatea în interiorul familiei este exercitată de multe ori prin diverse tipuri de violență.

Unde și cât de mult poate interveni societatea în cazul violenței domestice, care sunt repercursiunile asupra familiei și de ce, în foarte multe cazuri, femeile renunță la acuzații? Ce se întâmplă cu copiii crescuți în astfel de familii și ce se întâmplă cu copiii abuzați, violentați de părinți? Cine are un cuvânt de spus și când se poate interveni legal? Ce înseamnă un ordin de restricție și cum este pus în aplicare? Ce se întâmplă cu cei care au cerut un astfel de ordin? Cât sunt de protejați, în realitate, de agresor?

Sunt doar câteve din întrebările la care vom încerca să găsim răspuns în "Ediția de vest" împreună cu invitații din studio Cosmin Țepeș- avocat, Mariana Petersel- președinte Asociația Generația Tânără și Andreia Lămpineanu Anucuța - psiholog.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara luni 24.02.2014 la ora 19.00, cu reluare marți 25.02.2014 la ora 10.00.

 

 

 

 

3:30 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

4:00 Descoperă vestul

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara