loader
Foto

Galerie foto

La "Ediția de Vest" încercăm să numărăm kilometri de autostradă

Nici 2014 nu va fi anul în care şoferii vor merge pe mai mulţi kilometri de autostradă.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

În prima parte a anului trecut au fost daţi în folosinţă 18 kilometri între Simeria şi Orăştie, iar loturile 1,2 şi 4 din Orăştie-Sibiu (în total 60 de kilometri) au fost deschişi circulaţiei în decembrie.

Cu două zile înainte de Crăciun, au fost inauguraţi şi 27 de kilometri din primul lot al autostrăzii Lugoj- Deva, deşi se poate circula efectiv doar pe 17 kilometri din ei, pentru că autostrada se termină în câmp. Pe 10 kilometri din autostradă nu se poate circula pentru că nu a fost construit un nod rutier. Cei 27 de kilometri trebuiau să fie gata din aprilie, termenul de deschidere fiind decalat.

Ce importanţă au autostrăzile, de ce ne costă atât de mult, care ar trebui să fie priorităţile, de ce durează atât de mult construirea lor, de ce se împiedică constructorii la fiecare pas?

Şi nu în ultimul rând, s-a gândit cineva la impactul asupra mediului înconjurător?

În acest sens vedem și un reportaj produs de TVR Timișoara în cadrul proiectului Citizenship.circom.eu finanțat de Parlamentul European. Imaginea: Cristian Ilea. Montajul: Constantin Buță. Producător: Dan Rațiu.


Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 5.05.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 6.05.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

(w882)

 

 

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara